Hoe kan ik me aanmelden voor een examen?

Het examen voor de herregistratie Wet BIG bestaat uit drie examenonderdelen:

 

  1. Kennisexamen
  2. Praktijkexamen verpleegkundige vaardigheden
  3. Examengesprek klinisch redeneren

 

Het examen is verdeeld over twee examenmomenten:

 

  1. Je start met het afleggen van het kennisexamen, dit is het eerste examenmoment. Het kennisexamen wordt online afgenomen. Als je het kennisexamen voldoende hebt afgerond kun je je inschrijven voor het tweede examenmoment.
  2. Het tweede examenmoment start met het praktijkexamen verpleegkundige vaardigheden. Als de voorlopige beoordeling van het praktijkexamen voldoende is, volgt daarna het examengesprek. Bij een onvoldoende voorlopige beoordeling van het praktijkexamen stopt het tweede examenmoment. Het tweede examenmoment vindt plaats op één van onze examenlocaties.

 

De totale examenkosten bedragen € 395,-. Je betaalt dit bedrag in twee delen.

  • Examenmoment 1 (het kennisexamen) kost € 115,-.
  • Examenmoment 2 (het praktijkexamen en examengesprek) kost € 280,-.

 

Afrekenen kan met iDeal of PayPal. De optie PayPal gebruik je ook als je wil betalen met een creditkaart.

binnen een dag

Aanmeldprocedure

 

  1. Examenmoment 1 (kennisexamen): Je plant het kennisexamen door een examenvoucher te kopen. Kies een voucher voor de datum en tijd van jouw voorkeur.
  2. Examenmoment 2 (praktijkexamen en examengesprek): Als je het kennisexamen positief afgerond hebt, dan kun je een voucher kopen voor het tweede examenmoment. Kies een voucher voor de datum en tijd van jouw voorkeur.

 

Je ontvangt de voucher binnen een dag via email. Soms komt deze mail in je map 'ongewenste e-mail' of 'spam'. Wil je daarom je mailbox in de gaten houden? In deze mail staat een verwijzing naar het examenprotocol. Het is belangrijk het examenprotocol voorafgaand aan het examen goed door te lezen.

 

Als je het examen gehaald hebt ontvang je bij de uitslag ook het Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Met dit certificaat kan je een herregistratie voor de Wet BIG aanvragen.

 

Examendata online kennisexamens 

(c) Consortium Beroepsonderswijs